Chcieliśmy poinformować wszystkich naszych klientów, że z powodu urlopu wszystkie zamówienia będą realizowane od dnia 10.08.2020. Przepraszamy za opóźnienie i dziękujemy za wyrozumiałość.
Shopping Cart: 0 Products

Jakie talerze wybrać do restauracji?

Talerz ręcznie malowany Frida Kahlo
Talerz ręcznie malowany “Frida Kahlo”

Talerze w restauracji są jednym z najważniejszych elementów całego wyglądu dania. I chociaż wiele restauracji nie docenia tego i podaje swoje jedzenie na zwykłych naczyniach kuchennych i bez strategii, jeśli wiesz, jak z nich skorzystać, mogą stać się potężnym narzędziem przyciągającym nowych klientów i zmieniającym ich w stałych klientów. Niezależnie od tego, czy tworzysz restaurację, czy już ją masz, zalecamy wybranie nowoczesnych talerzy, które spełnią następujące wymagania, gdy szukasz najlepszych:

Muszą być funkcjonalne.

Zalecany wybór to nowoczesna porcelana restauracyjnej wykonana z bezpiecznych materiałów i regularnych kształtów. Składająca się z talerzy, które są nieporowate i łatwe do czyszczenia, łatwe do przechowywania, a wielkość naczyń musi być dostosowana do rodzaju doświadczenia kulinarnego i ilości jedzenia, które zwykle restauracja podaje. Musi być różnorodna i wszechstronna, aby jedzenie mogło być wygodnie podawane klientom. Z drugiej strony, materiały stołowe powinny mieć wysoką odporność termiczną na zimno, ciepło, a także zadrapania i upadki, aby ich połysk i jakość trwały ponad 300 zmywań.

Muszą służyć jako narzędzie marketingowe.

Oczywiście, twoje talerze muszą odgrywać rolę marketingową oraz pasować do stylu i atmosfery restauracji, zarówno pod względem kolorów, jak i kształtów. Estetyka jest fundamentalna, ponieważ pozwala nam używać zastawy stołowej jako elementu, który zwraca uwagę, jest niezapomniany dla klientów i, oczywiście, pasuje do kulinarnych wrażeń jak spasowana rękawiczka do dłoni. W ten sposób staje się potężnym narzędziem marketingowym dla restauracji. Ważne jest, aby zastawa stołowa uzupełniała jedzenie, a nie przesłaniała je. W związku z tym przygotowujemy nasze malowane talerze w taki sposób, aby wzór był umieszczony centralnie i odsłaniał się w miarę jedzenia. Możesz także mieć solniczki i pieprzniczki, miski sałatkowe oraz filiżanki malowane ręcznie o zaskakujących wzorach, które nadadzą Twoim naczyniom kuchennym szczególnego akcentu. Jeśli masz nieco większy budżet i kreatywność, możesz także tworzyć koncepcje dla swojego menu i mieć zastawę stołową na każdą specjalne okazje. Prostszą i mniejszą dla twoich przystawek lub przekąsek. Oraz taką z większymi wzorami, jak talerze ręcznie malowane z serii „Morskiej” pasujące idealnie do serwowania owoców morza i głównych potraw czy talerze deserowe ręcznie malowane, które są delikatniejsze i bardziej kobiece idealne dla twoich deserów. Jest to eklektyczna kombinacja, która zapewni Twoim klientom bardziej całościowe wrażenia.

Muszą być eco.

Niektórzy klienci restauracji uważają, że bardziej praktyczne jest używanie talerzy papierowych, ponieważ jest to bardziej ekologiczne. Jeśli ten pomysł pasuje do Twojej restauracji, upewnij się, że zastawa jest wykonana z ekologicznych i bezpiecznych materiałów. Plastik jest coraz częściej odrzucany jako materiał ogólnie ze względu na zmiany nawyków konsumpcyjnych i świadomości na temat ekologiczne. Upewnij się więc, że twoja restauracja nie jest sprzeczna z tym trendem to także może przyczynić się do zwiększenia zainteresowania restauracjom wśród

Filiżanka ręcznie malowana farbami naszkliwnymi Ćma kolorowa
Filiżanka ręcznie malowana farbami naszkliwnymi “Ćma kolorowa”

klientów. Plastikowe talerze, które są wykonane z materiałów chemicznych, mogą być szkodliwe dla zdrowia klientów, gdy często mają kontakt z ciepłem. Który materiał jest najbardziej bezpieczny? Oczywiście porcelana. Jest w 100% naturalna, wielokrotnego użytku i bardzo trwała. Dlatego nasze talerze są ręcznie malowane bezpiecznymi farbami z atestem na naturalnej, polskiej porcelanie. Posiadają też badania potwierdzające ich bezpieczeństwo.

Muszą być trendy.

Dzięki temu zwrócisz uwagę klientów na swoją restaurację co zaowocuje tym, że wyróżnisz się z tłumu innych lokali serwujących podobne menu. To, że klient zapamięta danie nie tylko za smak może spowodować, że wróci lub opowie o tym fakcie swoim znajomym, a oni chętnie sami przekonają się jak wyglądają talerze ręcznie malowane w Twoje restauracji. Ponadto posiadanie naczyń zgodnych z trendami pozwala uzyskać darmową, cyfrową promocję, ponieważ im bardziej klienci czują zaskoczeni, tym większe jest prawdopodobieństwo, że zrobią zdjęcia, nagrają filmy i prześlą je do swoich mediów społecznościowych.

Autor:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Opóźnienia w wysyłce zamówień

Chcieliśmy poinformować wszystkich naszych klientów, że z powodu urlopu wszystkie zamówienia będą realizowane od dnia 10.08.2020. Przepraszamy za opóźnienie i dziękujemy za wyrozumiałość.

 

error: